Złociste stripsy z frytkami, chrupiącym boczkiem i sosem jalapeno

Ilość porcji 2

Czas przygotowania 15 min.

 

Składniki:

Stripsy z kurczaka 4 szt.

Ulubione frytki 2 porcje (ok. 250g)

Sos z papryczkami Jalapeńo Fanex 8 łyżek

Boczek wędzony 100 g

Cheddar starty 4 łyżki

Szczypior 1 p.

 

Sposób przygotowania:

  1. Boczek pokrój w kostkę lub paski (ok. 0,5×0,5 cm) i usmaż na chrupko na patelni – odsącz z nadmiaru tłuszczu.
  2. Frytki usmaż na złoty kolor, kawałki kurczaka również usmaż a następnie pokrój na mniejsze kawałki, szczypior pokrój drobno.
  3. Usmażone frytki nałóż na talerze i posyp startym serem, następnie polej Sosem z papryczkami Jalapeńo Fanex i posyp chrupiącym boczkiem i szczypiorem. Na wierzchu rozłóż kawałki gorącego kurczaka i natychmiast podawaj !

Fanex