Przepisy
Składniki
Panna Cotta Debic 1 l
Polewa Smoczy owoc z Yuzu Fanex 300 g
Kulki żelowe Fan & Joy Fanex o smaku limonki 200 g
Skórka otarta z 1 limonki
Skórka otarta z 1/2 pomarańczy
Świeża mięta do dekoracji
Sposób przygotowania
1. Panna Cottę Debic przygotuj według wskazówek umieszczonych na opakowaniu. Otartą skórkę z cytrusów dodaj do Panna Cotty i wymieszaj.
2. Tak przygotowany płyn rozlej do 20 naczynek a następnie wstaw do lodówki na 2 godziny.
3. Po tym czasie na każdy deser nałóż porcję polewy ze smoczego owocu z yuzu Fanex oraz porcję owocowego kawioru o smaku limonki. Każdy deser udekoruj listkami świeżej mięty i podawaj.
TIP
Do przygotowywanego deseru Panna Cotta Debic możesz dodać puree z mango (na 1 l produktu ok. 80-100 g puree) a deser nabierze jeszcze bardziej tropikalnego charakteru.