Przepisy
Składniki
Bób świeży (lub mrożony poza sezonem) 200g
Dressing Vinaigrette Fanex 100ml
Pomidor malinowy 2 szt.
Cebula czerwona 1 szt.
Tofu wędzone 150g
Czosnek 1 ząbek
Sezam czarny lub czarnuszka
Liście ziół do dekoracji
Sposób przygotowania
1. Bób ugotuj we wrzącej lekko osolonej wodzie, po ugotowaniu wystudź i obierz z łupin.
2. Pomidory i tofu pokrój w kostkę 1x1cm, cebulę w drobną kostkę. Czosnek posiekaj drobno.
3. Wszystkie składniki przełóż do miski, dodaj czosnek, dressing Vinaigrette Fanex i wymieszaj. Sałatkę dopraw do smaku solą i pieprzem wedle uznania i przełóż do salaterki. Wierzch posyp czarnym sezamem i podawaj. W ciepłe dni sałatka najlepiej smakować będzie schłodzona, podawaj z chrupiącą bagietką.
TIP
Taka sałatka doskonale będzie smakować w nieco innym wydaniu – sałatkę polej sosem Teriyaki Fanex a nabierze ona zupełnie innego, azjatyckiego charakteru!