Wróć do Przepisów

Grillowane krążki cebulowe BBQ z plastrami boczku i sosem serowym

Czas przygotowania

25

Ilość porcji

4

Ostrość

Poziom trudności

Udostępnij

Składniki

Cebula biała i czerwona (dość duże sztuki) 6-8 szt.
Sos serowy Fanex do podania
Sos Barbecue Fanex 100g
Sos paprykowy Sriracha Fanex 50g
Miód 30 g
Oregano suszone 1 łyżeczka
Boczek wędzony w plastrach ok. 250-300g

Sposób przygotowania

1. W naczyniu połącz sos Barbecue, sos Sriracha, oregano oraz miód i wymieszaj.
2. Cebulę obierz i pokrój w grube, jednocentymetrowe plastry. Porozdzielaj na krążki.
3. Każdy z cebulowych krążków owiń dookoła plastrami wędzonego boczku.
4. Tak przygotowane krążki posmaruj dokładnie przy użyciu pędzelka przygotowanym sosem.
5. Cebulowe krążki kładź na rozgrzanym grillu i smaż ok 10-12 minut obracając co 2-3 minuty. Gotowe krążki podawaj z sosem serowym Fanex i chrupiącą bagietką.

TIP

Jeśli nie masz możliwości grillowania, doskonałą alternatywą będzie domowa grillowa patelnia i klasyczny piekarnik – przygotowane w ten sposób cebulowe krążki BBQ z pewnością nie będą mniej smaczne od tych z grilla!


Pierś z kaczki w pięciu smakach z BBQ

Szybka sałatka z bobem i wędzonym tofu

Sprawdź inne przepisy

0