Wróć do Przepisów

Creme Brulee ze smoczym owocem i Yuzu

Czas przygotowania

120

Ilość porcji

30

Ostrość

Poziom trudności

Udostępnij

Składniki

Creme Brulee Debic 1 l
Polewa Smoczy owoc z Yuzu Fanex ok. 150 g
Trawa cytrynowa (świeża lub mrożona) 1 szt.
Świeża mięta do dekoracji

Sposób przygotowania

1. Trawę cytrynową rozgnieć tłuczkiem. Creme Brulee przygotuj według wskazówek umieszczonych na opakowaniu. Podczas podgrzewania płynu włóż do rondla rozgniecioną trawę cytrynową i odstaw na 20 minut, wymieszaj. Rozlej do kieliszków i wstaw do lodówki, aby desery stężały.
2. Po tym czasie na każdą porcję deseru nałóż łyżeczkę polewy Smoczy owoc z Yuzu. Mini desery udekoruj listkami świeżej mięty i podawaj – najlepiej schłodzone.

TIP

Aby deser nabrał jeszcze ciekawszego smaku, podczas przygotowywania deseru możesz dodać do płynu Debic kulki żelowe Fan&Joy, np. o smaku Liczi.


Kanapka z kurczakiem i musztardowym sosem z chili

Kapusta Pak Choi z sosem Teriyaki i limonką

Sprawdź inne przepisy

0