Wróć do Przepisów

Złociste stripsy z frytkami, chrupiącym boczkiem i sosem jalapeno

Czas przygotowania

15 min

Ilość porcji

2

Ostrość

Poziom trudności

Udostępnij

Składniki

  • stripsy z kurczaka [2 szt.],
  • ulubione frytki [2 porcje, ok. 250 g],
  • sos z papryczkami jalapeno Fanex [8 łyżek],
  • boczek wędzony [100 g],
  • cheddar starty [4 łyżki],
  • szczypior [1 pęczek].

Sposób przygotowania

Stripsy z kurczaka z sosem jalapeno – przepis krok po kroku:

 

  1. Boczek pokrój w kostkę lub paski (ok. 0,5 x 0,5 cm) i usmaż na chrupko na patelni – odsącz z nadmiaru tłuszczu.
  2. Frytki usmaż na złoty kolor, kawałki kurczaka również usmaż a następnie pokrój na mniejsze kawałki, szczypior pokrój drobno.
  3. Usmażone frytki nałóż na talerze i posyp startym serem, następnie polej sosem z papryczkami jalapeno Fanex i posyp chrupiącym boczkiem i szczypiorem. Na wierzchu rozłóż kawałki gorącego kurczaka i natychmiast podawaj!


 
Wypróbuj również przepis na paluszki z cukinii z sosem 1000 wysp.

TIP


Pieczone klopsiki z cheddarem, jalapeno i sosem BBQ

Meksykańska kanapka z chili con carne i sosem serowym

Sprawdź inne przepisy

0