Przepisy
Składniki
- parówki [4 szt.],
- ciasto francuskie [1 płat],
- boczek wędzony w plastrach [4 szt.],
- ser cheddar tarty [4 łyżki],
- papryka jalapeno marynowana [2 łyżki],
- jajko [1 szt.],
- sezam prażony [1 łyżeczka],
- ketchup Premium VII Fanex [do podania],
- musztarda słoneczna Fanex [do podania].
Sposób przygotowania
Hot dog z boczkiem w cieście francuskim – krok po kroku:
- Płat ciasta francuskiego podziel na cztery jednakowej wielkości części.
- Na każdej z nich rozłóż porcję startego sera cheddar i pokrojoną drobno papryczkę jalapeno, następnie nałóż plaster wędzonego boczku i połóż parówkę.
- Każdą porcję zawiń w ciasto począwszy od boków i ułóż na blasze wyłożonej pergaminem.
- Hot dogi posmaruj roztrzepanym jajkiem i posyp sezamem. Blachę z hot dogami wstaw do nagrzanego do 220°C i piecz do momentu, gdy te zapieką się i nabiorą złocistego koloru. Gotowe hot dogi podawaj z Ketchupem VII i słoneczną musztardą Fanex!
To z pewnością Ci się sposoba: przepis na rollburgera z sosem arabskim.