Wróć do Przepisów

Wykwintny hot dog na ostro z boczkiem w cieście francuskim z sezamem

Czas przygotowania

25

Ilość porcji

4

Ostrość

Poziom trudności

Udostępnij

Składniki

  • parówki [4 szt.],
  • ciasto francuskie [1 płat],
  • boczek wędzony w plastrach [4 szt.],
  • ser cheddar tarty [4 łyżki],
  • papryka jalapeno marynowana [2 łyżki],
  • jajko [1 szt.],
  • sezam prażony [1 łyżeczka],
  • ketchup Premium VII Fanex [do podania],
  • musztarda słoneczna Fanex [do podania].

Sposób przygotowania

Hot dog z boczkiem w cieście francuskim – krok po kroku:

  1. Płat ciasta francuskiego podziel na cztery jednakowej wielkości części.
  2. Na każdej z nich rozłóż porcję startego sera cheddar i pokrojoną drobno papryczkę jalapeno, następnie nałóż plaster wędzonego boczku i połóż parówkę.
  3. Każdą porcję zawiń w ciasto począwszy od boków i ułóż na blasze wyłożonej pergaminem.
  4. Hot dogi posmaruj roztrzepanym jajkiem i posyp sezamem. Blachę z hot dogami wstaw do nagrzanego do 220°C i piecz do momentu, gdy te zapieką się i nabiorą złocistego koloru. Gotowe hot dogi podawaj z Ketchupem VII i słoneczną musztardą Fanex!


 
To z pewnością Ci się sposoba: przepis na rollburgera z sosem arabskim.

TIP


Kalafior w cieście tempura i słodkim chili

Fast pulled smoked chicken wrap

Sprawdź inne przepisy

0