Przepisy
Składniki
Kurczak wędzony (np. udo) ok. 150 g
Sos Barbecue Fanex 3 łyżki
Sos Paprykowy bardzo ostry Sriracha Fanex 1 łyżka
Majonez Sałatkowy Fanex 4 łyżki
Tortilla pszenna Tres Amigos 2 szt.
Cebula czerwona 1 szt.
Cebula prażona Tres Amigos 2 łyżki
Papryka Jalapeno Tres Amigos 1 łyżeczka
Rukola 2 garstki
Sposób przygotowania
- Mięso oddziel od kości i poszarp je. W misce połącz Sos Barbecue oraz Sriracha Fanex i wymieszaj. Czerwoną cebulę pokrój w cienkie paski a Jalapeno pokrój w drobną kostkę.
- Do przygotowanego sosu dodaj poszarpane mięso kurczaka, czerwoną cebulę, prażoną cebulę oraz papryczkę Jalapeno – całość wymieszaj i dopraw do smaku.
- Placki tortilli posmaruj równomiernie Majonezem Sałatkowym Fanex, rozłóż rukolę a następnie nałóż przygotowany farsz.
- Tortille zawiń ściśle zaczynając od boków tak, aby farsz nie wydostał się na zewnątrz.
- Tak przygotowane wrapy ułóż na rozgrzanej suchej patelni i opiecz na rumiany kolor z każdej strony. Opieczone wrapy pokrój na 3-4 centymetrowe kawałki i podawaj z ulubionym sosem.
TIP
Tak przygotowane wrapy śmiało możesz opiec w domowym piekarniku lub na grillu.