Mięso z kurczaka osusz papierowym ręcznikiem. Przyprawę do kurczaka wymieszaj z kminem rzymskim i posyp mięso, wstaw do nagrzanego do 180°C piekarnika i piecz przez 15-17 minut. Po upieczeniu mięso wystudź i pokrój w cienkie plastry.
Sos paprykowy Carolina wymieszaj z majonezem.
W misce połącz porwaną sałatę, listki kolendry, pokruszony ser, papryczki Jalapeno, plastry cebuli, ogórka oraz pomidora pokrojonego w kostkę – dodaj sos czosnkowy z jogurtem i wymieszaj.
Placki tortilla posmaruj przygotowanym sosem majonezowo-paprykowym, następnie nałóż sałatę z dodatkami oraz pokrojone mięso z kurczaka.
Całość zwiń ściśle zaczynając od boków, aby farsz nie wydostał się na zewnątrz. Wrapy opiecz na grillowej patelni z obu stron i podawaj.
TIP! Takie wrapy możesz przygotować również w nieco innej odsłonie – zamarynowane i usmażone krewetki będą doskonałym dodatkiem do takiego dania!