Przepisy
Składniki
- gotowe burgery wołowe [4 szt. po ok. 100 g],
- sos paprykowy Carolina Fanex [2 łyżki],
- majonez dekoracyjny Fanex [4 łyżki],
- cebula czerwona [1 szt.],
- ser pleśniowy typu blue [4 plastry],
- bułki do burgerów [2 szt.],
- rukola [2 garstki],
- sałatka szwedzka [2 łyżki],
- dressing vinaigrette Fanex [3 łyżki],
- świeża kolendra [½ pęczka],
- oliwa [2 łyżki],
- słodka wędzona papryka [½ łyżeczki],
- sól, pieprz do smaku.
Sposób przygotowania
Double Carolina Beef Burger – przepis krok po kroku:
- W miseczce wymieszaj majonez z sosem Carolina. Bułki przekrój na połówki i opiecz na patelni lub na grillu. Opieczone bułki posmaruj przygotowanym sosem.
- Cebulę pokrój w plastry i zeszklij na rozgrzanej oliwie, dopraw do smaku. Rukolę połącz z listkami kolendry, dodaj dressing vinaigrette i wymieszaj.
- Uformowane wołowe kotlety usmaż na grillu a na końcu posyp słodką wędzoną papryką, dopraw solą i pieprzem. Na 2 min. przed końcem smażenia połóż na każdy kotlet plaster sera.
- Na spody bułek nałóż sałatę, następnie po dwa burgery (jeden na drugim), krążki czerwonej cebuli oraz ogórki. Kanapki przykryj pozostałymi połówkami pieczywa, lekko dociśnij dłonią i podawaj.
Zobacz również: przepis na wrapy z pieczonym kurczakiem i sosem Carolina.