Przepisy
Składniki
- tortilla pszenna 30 cm Tres Amigos [2 szt.],
- sos andaluzyjski Fanex [6 łyżek],
- polędwiczki z kurczaka New Yorker [4 szt.],
- sałata lodowa pokrojona w paski [2 garstki],
- pomidor pokrojony w plastry [8-10 szt.],
- cebula czerwona pokrojona w piórka [2 łyżki],
- papryka Jalapeno w zalewie [2 łyżki],
- cebula prażona Tres Amigos [2 łyżki],
- starty cheddar [4 łyżki],
- olej do smażenia.
Sposób przygotowania
- New Yorker’y usmaż na złoty kolor lub upiecz w piekarniku. Tortille rozłóż na blacie i posmaruj równomiernie sosem andaluzyjskim Fanex. Posyp startym serem.
- Następnie na placki nałóż pokrojoną sałatę, plastry pomidora, cebulę, krążki Jalapeno i prażoną cebulkę.
- Na wierzchu rozłóż po cztery polędwiczki z kurczaka, a następnie tortille zawiń ściśle zaczynając od boków tak, aby farsz nie wydostał się na zewnątrz.
- Wrapy opiecz na rozgrzanej grillowej patelni, po 3-4 minuty z każdej strony. Big Wrapy gotowe!
Zobacz również: przepis na chrupiącą kanapkę z New Yorker’ami i sosem amerykańskim.
TIP
Takie wrapy oczywiście możesz przygotować w wersji wegetariańskiej – zamiast kawałków kurczaka możesz dodać, np. grillowane warzywa: cukinię i paprykę.
Taka kanapka to idealny pomysł na drugie śniadanie do pracy lub na piknik – wrapa zawiń w pergamin i gotowe!