Wróć do Przepisów

Grillowane Big Wrapy z New Yorkerami

Czas przygotowania

14

Ilość porcji

2

Ostrość

Poziom trudności

Udostępnij

Składniki

Sposób przygotowania

  1. New Yorker’y usmaż na złoty kolor lub upiecz w piekarniku. Tortille rozłóż na blacie i posmaruj równomiernie sosem andaluzyjskim Fanex. Posyp startym serem.
  2. Następnie na placki nałóż pokrojoną sałatę, plastry pomidora, cebulę, krążki Jalapeno i prażoną cebulkę.
  3. Na wierzchu rozłóż po cztery polędwiczki z kurczaka, a następnie tortille zawiń ściśle zaczynając od boków tak, aby farsz nie wydostał się na zewnątrz.
  4. Wrapy opiecz na rozgrzanej grillowej patelni, po 3-4 minuty z każdej strony. Big Wrapy gotowe!


 
Zobacz również: przepis na chrupiącą kanapkę z New Yorker’ami i sosem amerykańskim.

TIP

Takie wrapy oczywiście możesz przygotować w wersji wegetariańskiej – zamiast kawałków kurczaka możesz dodać, np. grillowane warzywa: cukinię i paprykę.

Taka kanapka to idealny pomysł na drugie śniadanie do pracy lub na piknik – wrapa zawiń w pergamin i gotowe!


Kanapka wegańska grillowana

Sałatka śledziowa z marynowanymi burakami, koperkiem i musztardą francuską

Sprawdź inne przepisy

0