Przepisy
Składniki
- pieczywo tostowe [6 kromek],
- sos 1000 wysp Fanex [6 łyżek],
- przyprawa do kurczaka Fusion Spices [1 łyżeczka],
- pierś z indyka [200 g],
- sałata [4-6 liści],
- pomidor [1 szt.],
- boczek wędzony w plastrach [6 szt.],
- 1 jajko,
- papryczka jalapeno.
Sposób przygotowania
Kanapka klubowa z grillowanym indykiem – krok po kroku:
- Mięso pokrój w plastry i posyp przyprawą do kurczaka, następnie usmaż na rozgrzanym grillu lub na grillowej patelni. Boczek również usmaż a jajko ugotuj na twardo, wystudź i pokrój w plastry.
- Kromki pieczywa opiecz a następnie każdą z nich posmaruj z jednej strony sosem 1000 wysp Fanex. Przygotuj dwie kanapki: na tosty nałóż liście sałaty a następnie układaj: indyka, plastry pomidora, jalapeno, pokrojone jajko oraz boczek.
- Tosty ułóż jeden na drugim tak, aby obie kanapki składały się z trzech kromek. Gotowe kanapki dociśnij lekko dłonią, okrój ranty pieczywa i podawaj. Doskonałym dodatkiem do takiej kanapki będą domowe frytki!
Odkryj również: kanapkę klubową z awokado i chili.