Wróć do Przepisów

Włoski burger wołowy z grillowanymi warzywami i sosem bazyliowym

Czas przygotowania

2

Ilość porcji

2

Ostrość

Poziom trudności

Udostępnij

Składniki

Sposób przygotowania

Włoski burger z wołowiną, grillowanymi warzywami i sosem bazyliowym – przepis krok po kroku:

 

  1. Paprykę pokrój na mniejsze kawałki, cukinię oraz cebulę w plastry a następnie usmaż na grillu (lub na patelni), dopraw do smaku.
  2. Mięso usmaż na rozgrzanym grillu, na chwilę przed końcem smażenia połóż na nim plastry sera.
  3. Bułki przekrój na połówki i opiecz na rumiany kolor, następnie każdą z nich posmaruj sosem bazyliowym Fanex.
  4. Na dolne połówki pieczywa nałóż prażoną cebulkę oraz rukolę, następnie połóż usmażone kotlety, liście sałaty i zgrillowane warzywa. Kanapki przykryj pozostałymi połówkami bułek, dociśnij lekko dłonią i od razu podawaj.


 
To z pewnością Cię zainteresuje: ciabatta burger z kurczaka z sosem bazyliowym.

TIP

Jeśli lubisz ostre smaki, możesz dodać do kanapek kilka plasterków papryki jalapeno.


Wegańska pasta z czerwonej fasoli

Babeczki Bolognese z tortilli z sosem bazyliowym

Sprawdź inne przepisy

0