Przepisy
Składniki
- sałata [2 liście],
- cukinia [¼ szt.],
- papryka czerwona [½ szt.],
- cebula czerwona [½ szt.],
- pieprz i sól,
- ser mozzarella [2 plastry],
- burger wołowy [1 szt.],
- ulubiona bułka,
- rukola,
- prażona cebulka Tres Amigos [2 łyżki],
- sos bazyliowy bez konserwantów.
Sposób przygotowania
Włoski burger z wołowiną, grillowanymi warzywami i sosem bazyliowym – przepis krok po kroku:
- Paprykę pokrój na mniejsze kawałki, cukinię oraz cebulę w plastry a następnie usmaż na grillu (lub na patelni), dopraw do smaku.
- Mięso usmaż na rozgrzanym grillu, na chwilę przed końcem smażenia połóż na nim plastry sera.
- Bułki przekrój na połówki i opiecz na rumiany kolor, następnie każdą z nich posmaruj sosem bazyliowym Fanex.
- Na dolne połówki pieczywa nałóż prażoną cebulkę oraz rukolę, następnie połóż usmażone kotlety, liście sałaty i zgrillowane warzywa. Kanapki przykryj pozostałymi połówkami bułek, dociśnij lekko dłonią i od razu podawaj.
To z pewnością Cię zainteresuje: ciabatta burger z kurczaka z sosem bazyliowym.
TIP
Jeśli lubisz ostre smaki, możesz dodać do kanapek kilka plasterków papryki jalapeno.