Przepisy
Składniki
Mięso z kurczaka mielone 300 g
Przyprawa do kurczaka Fusion Spices 1 łyżka
Ciabatta 2 szt.
Sos Bazyliowy Fanex 4 łyżki
Sos o smaku bekonu Fanex 4 łyżki
Cebula biała 1 szt.
Pomidor malinowy 1 szt.
Roszponka 2 porcje
Mozzarella 2 kulki
Papryka słodka wędzona w proszku 1 łyżeczka
Papryka ostra ½ łyżeczki
Czosnek 2 ząbki
Oliwa z oliwek 2 łyżki
Sposób przygotowania
- Mięso przełóż do miski, dodaj Przyprawę do kurczaka, posiekany i roztarty czosnek, oba rodzaje papryki w proszku oraz oliwę z oliwek – całość wyrób na jednolitą, gładką masę i uformuj dwa, jednakowej wielkości burgery dopasowane kształtem do ciabatty.
- Burgery połóż na rozgrzanym grillu lub grillowej patelni i smaż z obu stron po 8-10 minut. Na chwilę przed końcem smażenia połóż na kotletach plastry mozzarelli i pozwól, aby ser roztopił się.
- Bułki przekrój na połówki i opiecz na grillu, następnie dolne połówki posmaruj Sosem Bazyliowym Fanex a górne Sosem o smaku bekonu. Na dolne połówki nałóż roszponkę, następnie połóż kotlety i plastry pomidora oraz cebuli.
- Kanapki przykryj pozostałymi połówkami pieczywa, dociśnij lekko dłonią i podawaj