
Ilość porcji 4
Czas przygotowania 20 min.
Składniki:
Półbagietka (paluch) 2 szt.
Pierś z kurczaka 1 szt.
Przyprawa do kurczaka Fusion Spices 1 łyżka
Sos Bazyliowy Fanex 8 łyżek
Dojrzewająca kiełbasa wieprzowa Spinata Piccante lub inna ulubiona 10 plastrów
Grillowana papryka (może być też konserwowa) 6 kawałków
Mozzarella w serwatce 2 szt.
Rukola 4 garstki
Oliwa z oliwek 2 łyżki
Sposób przygotowania:
- Pierś z kurczaka umyj i osusz papierowym ręcznikiem. W miseczce wymieszaj oliwę z Przyprawą do kurczaka Fusion Spices a następnie zamarynuj mięso. Pierś usmaż na grillu lub na grillowej patelni. Po usmażeniu wystudź i pokrój w plastry. Ser również pokrój w plastry.
- Bułki przekrój wzdłuż na pół a następnie każdą połówkę posmaruj równomiernie Sosem Bazyliowym Fanex.
- Na dolne połówki pieczywa nałóż rukolę a następnie kolejno: plastry kiełbasy, kurczaka, kawałki papryki oraz plastry mozzarelli.
- Kanapki przykryj pozostałymi połówkami pieczywa i lekko dociśnij dłonią. Każdą z nich zawiń ściśle w pergamin, zwiąż ozdobną dratwą i przekrój na połówki. Gotowe!
TIP! Jeśli jesteś wegetarianinem, mięso zastąp grillowanymi warzywami, wybór jest ogromny – czerwona cebula, bakłażan, cukinia, grzyby portobello, smażone pieczarki…