Wróć do Przepisów

Chrupiąca kanapka z New Yorkerami i sosem amerykańskim

Czas przygotowania

15

Ilość porcji

1-2

Ostrość

Poziom trudności

Udostępnij

Składniki

  • półbagietka [1 szt.]
  • sos amerykański Fanex [4 łyżki],
  • New Yorker’y z kurczaka [3 szt.],
  • sałata karbowana [2 liście],
  • pomidor [5 plasterków],
  • cebula czerwona [2 plasterki],
  • boczek wędzony [2-3 plastry],
  • papryczka Jalapeno w zalewie [5-6 krążków].

Sposób przygotowania

  1. New Yorker’y usmaż na złoty kolor i odsącz na papierowym ręczniku. Plastry boczku zgrilluj lub upiecz w piekarniku. Półbagietkę przekrój wzdłuż na pół i opiecz na grillu lub w piekarniku.
  2. Połówki bułki posmaruj sosem amerykańskim Fanex. Następnie na dolną połówkę nałóż liście sałaty i kolejno: plastry pomidora, cebuli oraz Jalapeno.
  3. Na warzywa połóż kawałki kurczaka i plastry upieczonego boczku. Całość przykryj pozostałą połówką pieczywa, kanapkę przyciśnij lekko dłonią i podawaj.

To z pewnością Cię zainteresuje: grillowane Big Wrapy z New Yorkerami.

TIP

Taką kanapkę możesz oczywiście przygotować w wersji wegetariańskiej – zamiast kawałków kurczaka i boczku użyj grillowanych warzyw, np. bakłażana, czy też cukinii.


Złociste krokiety z kapustą i grzybami

Śledzie po meksykańsku

Sprawdź inne przepisy

0