Wróć do Przepisów

Tatar z łososia wędzonego z kaparami

Czas przygotowania

15 min

Ilość porcji

4

Ostrość

Poziom trudności

Udostępnij

Składniki

  • łosoś wędzony [350-400 g],
  • dressing Vinaigrette Fanex [4 łyżki],
  • czerwona cebula nieduża [1 szt.],
  • kapary Tres Amigos [4 łyżeczki],
  • oliwa z oliwek [3 łyżki],
  • mieszane kruche sałaty [4 porcje],
  • musztarda francuska Fanex [4 łyżeczki],
  • skórka otarta z ½ limonki,
  • pieprz czarny świeżo mielony [szczypta].

Sposób przygotowania

Tatar z łososia wędzonego z kaparami – przepis krok po kroku:

 

  1. Łososia pokrój w drobną kostkę i przełóż do miski. Cebulę pokrój w drobną kosteczkę i wraz z odsączonymi kaparami dodaj do ryby.
  2. Dodaj oliwę oraz skórkę z limonki, całość wymieszaj i dopraw do smaku.
  3. Przygotowanego tatara wyłóż wraz z sałatą dekoracyjnie na talerz. Wierzch tatara udekoruj francuską musztardą i ziołami.
  4. Całość polej dressingiem Vinaigrette Fanex i podawaj.

Odkryj także: przepis na łososia z grilla z nutą mango i kokosa.

TIP

Tatara podawaj z chrupiącym pieczywem lub grzankami.


Wegańskie burgery z ciecierzycy a la Falafel z konfiturą z czerwonej cebuli

Pieczony pstrąg z koperkiem i cytryną

Sprawdź inne przepisy

0