Przepisy
Składniki
- świeży pstrąg [2 szt.],
- przyprawa do ryb Fusion Spices [2 łyżki],
- koperek świeży [1 pęczek],
- cytryna [1 szt.],
- oliwa z oliwek [2 łyżki],
- pergamin [2 arkusze].
Sposób przygotowania
Pieczony pstrąg z koperkiem i cytryną – przepis krok po kroku:
- Ryby oskrob a następnie opłucz i osusz na papierowym ręczniku.
- Osuszone ryby posyp przyprawą do ryb Fusion Spices, skrop oliwą i natrzyj je zarówno na zewnątrz, jak i wewnątrz.
- Do środka ryby włóż po pół pęczka koperku oraz po 2-3 plasterki cytryny. Ryby zawiń z pergamin i wstaw do nagrzanego do 180-190oC piekarnika – piecz przez 10-12 minut.
- Upieczone ryby wyjmij z piekarnika, wyłóż na półmisek i skrop sokiem z cytryny przed samym podaniem. Podawaj np. z pieczonymi ziemniakami i chrupiącą sałatą.
Odkryj także: przepis wideo na łososia z grilla z warzywami z nutą mango i kokosa.
TIP
Choć nie każdy jest zwolennikiem świeżej kolendry, to ta kanapka z pewnością doskonale skomponuje się z tym często niedocenianym ziołem. Drobno pokrojoną kolendrę dodaj na sam koniec do mięsno-warzywnego farszu i wymieszaj a jej smak z pewnością Ciebie do siebie przekona!