Wróć do Przepisów

Rollburger z sosem arabskim

Czas przygotowania

25

Ilość porcji

2

Ostrość

Poziom trudności

Udostępnij

Składniki

Sposób przygotowania

Rollburger z wołowiną – krok po roku:

  1. Mięso przełóż do miski, dodaj przyprawę do mięs Fusion Spices, płatki chili oraz oliwę i wyrób jednolitą masę. Uformuj dwa jednakowej wielkości burgery i usmaż je na grillu lub na grillowej patelni. Boczek upiecz na chrupko.
  2. Pomidora, cebulę oraz ogórki pokrój w cienkie plastry. Burgery po usmażeniu pokrój w paski a upieczony boczek pokrusz na mniejsze kawałki.
  3. Placki tortilla posmaruj sosem arabskim, następnie nałóż sałatę, plastry pomidora, cebulę, ogórki, pokrojone burgery, boczek oraz prażoną cebulkę.
  4. Całość zawiń ściśle począwszy od boków placka tak, aby farsz nie wydostał się na zewnątrz. Tak przygotowane wrapy opiecz na rumiany kolor z każdej strony na suchej rozgrzanej patelni. Gotowe rollburgery podawaj z ulubionym sosem Fanex!

Jeśli lubisz dania z tortillą i wołowiną wypróbuj także: przepis na rumianą tortillę z wołowiną z sosem salsa mexicana.

TIP

Jeśli lubisz ostre smaki, zamiast sosu arabskiego łagodnego użyj pikantnej wersji tego sosu arabskiego.


Kanapki z pieczonym rostbefem, serem pleśniowym i musztardą francuską

Frytki z batatów z sosem 1000 wysp

Sprawdź inne przepisy

0