Rollburger z sosem Arabskim

Ilość porcji 2

Czas przygotowania 25 min.

 

Składniki:

Mięso wołowe mielone 300 g

Tortilla pszenna 30 cm Tres Amigos 2 szt.

Sos Arabski łagodny Fanex 6 łyżek

Przyprawa do mięs Fusion Spices 2 łyżki

Suszone płatki chilli 1/3 łyżeczki

Boczek wędzony 2-3 plastry

Cebulka prażona Tres Amigos 2 łyżki

Sałata mieszana 4 liście

Pomidor 1 szt.

Cebula czerwona 1 szt.

Ogórek konserwowy 2 szt.

Oliwa z oliwek 2 łyżki

 

Sposób przygotowania:

  1. Mięso przełóż do miski, dodaj Przyprawę do mięs Fusion Spices, płatki chilli oraz oliwę i wyrób jednolitą masę. Uformuj dwa jednakowej wielkości burgery i usmaż je na grillu lub na grillowej patelni. Boczek upiecz na chrupko.
  2. Pomidora, cebulę oraz ogórki pokrój w cienkie plastry. Burgery po usmażeniu pokrój w paski a upieczony boczek pokrusz na mniejsze kawałki.
  3. Placki tortilla posmaruj Sosem Arabskim, następnie nałóż sałatę, plastry pomidora, cebulę, ogórki, pokrojone burgery, boczek oraz prażoną cebulkę.
  4. Całość zawiń ściśle począwszy od boków placka tak, aby farsz nie wydostał się na zewnątrz. Tak przygotowane wrapy opiecz na rumiany kolor z każdej strony na suchej rozgrzanej patelni. Gotowe rollburgery podawaj z ulubionym sosem Fanex !

 

TIP! Jeśli lubisz ostre smaki, zamiast Sosu Arabskiego łagodnego użyj pikantnej wersji tego sosu.


Fanex