Przepisy
Składniki
Bagietka 1 szt.
Majonez Dekoracyjny Fanex 4 łyżki
Rostbef 250-300 g
Przyprawa do mięs Fusion Spices 2 łyżki
Oliwa 3 łyżki
Ser pleśniowy typu blue 125 g
Musztarda Francuska Fanex 2 łyżki
Musztarda a la Dijon Fanex 1 łyżeczka
Rukola 2-3 garstki
Natka pietruszki do dekoracji
Sposób przygotowania
- W miseczce połącz oliwę, musztardę a la Dijon Fanex oraz Przyprawę do mięs Fusion Spices, wymieszaj dokładnie.
- Mięso oczyść z błon i osusz papierowym ręcznikiem, następnie natrzyj przygotowaną marynatą. Mięso ułóż na blasze do pieczenia wyłożonej pergaminem, wbij sondę i ustaw na 57 st. C. Piecz w temp. 170-180 st. C.
- Po wystudzeniu mięso pokrój na cienkie plasterki na krajalnicy lub długim, ostrym nożem.
- Kromki bagietki posmaruj Majonezem Dekoracyjnym Fanex, następnie nałóż porcję rukoli, plaster rostbefu oraz pleśniowego sera. Kanapki udekoruj musztarda francuską oraz listkiem natki pietruszki.
TIP
Doskonałym dodatkiem będzie mały plasterek gruszki z zalewy lub konfitura z czerwonej cebuli