Wróć do Przepisów

Frytki z batatów z sosem 1000 wysp

Czas przygotowania

30 min

Ilość porcji

4

Ostrość

Poziom trudności

Udostępnij

Składniki

Sposób przygotowania

Przepis na frytki z batatów – krok po kroku:

  1. W misce połącz oliwę, przyprawę do kurczaka oraz ostrą paprykę i wymieszaj.
  2. Bataty obierz a następnie pokrój w słupki. Przełóż do miski z marynatą i dokładnie wymieszaj.
  3. Pokrojone bataty przełóż na blachę do pieczenia wyłożoną pergaminem i wstaw do nagrzanego do 200°C piekarnika. Piecz przez ok. 18-20 minut.
  4. W tym czasie w miseczce wymieszaj sos 1000 Wysp Fanex z sokiem z limonki oraz pokrojoną drobno kolendrą. Gotowe frytki podawaj z przygotowanym sosem.

Odkryj także: przepis na warzywne kulki w tempurze z dipem z awokado, chili i kolendrą.

TIP

Papryczka jalapeno będzie również doskonałym dodatkiem do naszego sosu.


Rollburger z sosem arabskim

Rumiana tortilla z wołowiną

Sprawdź inne przepisy

0