Wróć do Przepisów

Marmurkowe jajka z majonezem

Czas przygotowania

240

Ilość porcji

4

Ostrość

Poziom trudności

Udostępnij

Składniki

Sposób przygotowania

Jak zrobić jajka marmurkowe – krok po kroku:

 

  1. Jajka ugotuj na twardo i wystudź. Następnie skorupki jaj potłucz delikatne łyżeczką tak, aby pozostała ona na swoim miejscu.
  2. Barwnik rozpuść w gorącej wodzie i wystudź. Jajka w skorupkach włóż do zabarwionej wody i pozostaw na 3-4 godziny. Po tym czasie wyjmij je z barwnika i osusz.
  3. Jajka obierz i przekrój na połówki. Majonez przełóż do worka cukierniczego z ozdobną końcówką i wyszprycuj na jajka.

Zobacz także: przepis na wielkanocne jajka faszerowane kremem chrzanowym.

TIP

Jajka możesz zabarwić naturalnymi barwnikami, np. burakami, łupinami z cebuli lub kurkumą.


Frittata z warzywami i sosem bazyliowym

Sałatka ziemniaczana z jajkiem i majonezem

Sprawdź inne przepisy

0