Przepisy
Składniki
- jajka [4 szt.],
- majonez dekoracyjny Fanex [4-6 łyżek],
- barwnik spożywczy.
Sposób przygotowania
Jak zrobić jajka marmurkowe – krok po kroku:
- Jajka ugotuj na twardo i wystudź. Następnie skorupki jaj potłucz delikatne łyżeczką tak, aby pozostała ona na swoim miejscu.
- Barwnik rozpuść w gorącej wodzie i wystudź. Jajka w skorupkach włóż do zabarwionej wody i pozostaw na 3-4 godziny. Po tym czasie wyjmij je z barwnika i osusz.
- Jajka obierz i przekrój na połówki. Majonez przełóż do worka cukierniczego z ozdobną końcówką i wyszprycuj na jajka.
Zobacz także: przepis na wielkanocne jajka faszerowane kremem chrzanowym.
TIP
Jajka możesz zabarwić naturalnymi barwnikami, np. burakami, łupinami z cebuli lub kurkumą.