Przepisy
Składniki
- jajka [6 szt.],
- sos chrzanowy Fanex [5 łyżeczek],
- majonez dekoracyjny Fanex [5 łyżeczek],
- sól do smaku,
- liście żiół lub kiełki do dekoracji.
Sposób przygotowania
Jajka faszerowane kremem chrzanowym – przepis krok po kroku:
- Jajka ugotuj na twardo, wystudź i obierz. Następnie przekrój każde jajko na połówki i wyjmij żółtko.
- Żółtka przełóż do miseczki i dokładnie rozgnieć widelcem. Następnie dodaj sos chrzanowy Fanex oraz majonez dekoracyjny i wymieszaj. Dopraw do smaku odrobiną soli.
- Wydrążone połówki jaj ułóż na półmisku a następnie w ich zagłębienia nałóż przygotowany krem. Wierzch jajek udekoruj listkami ziół lub kiełkami. A może rzeżucha?
Zobacz także: przepis na wielkanocny żurek z chipsem z boczku i jajkiem.
TIP
Fantastycznym dodatkiem do takich świątecznych jajek faszerowanych będą orzechy – np. orzeszki piniowe – upraż je na suchej rozgrzanej patelni na złoty kolor, wystudź i posyp jajka!