Wróć do Przepisów

Wielkanocne jajka faszerowane kremem chrzanowym

Czas przygotowania

20

Ilość porcji

6

Ostrość

Poziom trudności

Udostępnij

Składniki

Sposób przygotowania

Jajka faszerowane kremem chrzanowym – przepis krok po kroku:

 

  1. Jajka ugotuj na twardo, wystudź i obierz. Następnie przekrój każde jajko na połówki i wyjmij żółtko.
  2. Żółtka przełóż do miseczki i dokładnie rozgnieć widelcem. Następnie dodaj sos chrzanowy Fanex oraz majonez dekoracyjny i wymieszaj. Dopraw do smaku odrobiną soli.
  3. Wydrążone połówki jaj ułóż na półmisku a następnie w ich zagłębienia nałóż przygotowany krem. Wierzch jajek udekoruj listkami ziół lub kiełkami. A może rzeżucha?

Zobacz także: przepis na wielkanocny żurek z chipsem z boczku i jajkiem.

TIP

Fantastycznym dodatkiem do takich świątecznych jajek faszerowanych będą orzechy – np. orzeszki piniowe – upraż je na suchej rozgrzanej patelni na złoty kolor, wystudź i posyp jajka!


Makaron zapiekany z pomidorami suszonymi i grzybami

Wielkanocny żurek z jajkiem i chipsem z boczku

Sprawdź inne przepisy

0