Wróć do Przepisów

Kanapka z grillowaną karkówką i sosem musztardowym

Czas przygotowania

20

Ilość porcji

2

Ostrość

Poziom trudności

Udostępnij

Składniki

Sposób przygotowania

Kanapka z grillowaną karkówką i sosem musztardowym – przepis krok po kroku:

 

  1. Przygotuj sos: w miseczce połącz majonez, oba rodzaje musztardy, posiekaną natkę, sól oraz pieprz młotkowany i wymieszaj. Bułki przekrój na połówki i posmaruj przygotowanym sosem. Rukolę wymieszaj z czerwoną cebulą pokrojoną w cienkie piórka a następnie nałóż na dolne połówki pieczywa.
  2. Pieczarki pokrój w plasterki a szalotki w piórka – przesmaż razem na dobrze rozgrzanej patelni z oliwą i dopraw do smaku solą i pieprzem.
  3. Steki osusz papierowym ręcznikiem, następnie oprósz przyprawą do mięs i usmaż na rozgrzanym grillu lub na patelni. Po usmażeniu mięso przykryj folią aluminiową na 3-5 minut, aby „odpoczęło”. Po tym czasie mięso pokrój w paski, przełóż do miseczki i wymieszaj z sosem BBQ.
  4. Przygotowane mięso nałóż na bułki z rukolą a następnie nałóż usmażone pieczarki. Kanapki przykryj pozostałymi połówkami bułek, dociśnij je lekko dłonią i podawaj.


 
To z pewnością Cię zainteresuje: kanapka z grillowanym kurczakiem i sosem bekonowym.

TIP

Zamiast karkówki wieprzowej możesz użyć do takich kanapek innego rodzaju mięsa, np. polędwicy wołowej lub piersi z kurczaka.


Liście świeżego szpinaku z burakiem, serem pleśniowym i sosem balsamicznym z miodem

Paluszki z kurczaka w nachosach z ostrym majonezem BBQ

Sprawdź inne przepisy

0