Przepisy
Składniki
- nachosy solone Tres Amigos [3 garstki],
- kolendra świeża [½ pęczka],
- jajka [2 szt.],
- majonez dekoracyjny Fanex [3 łyżki],
- kmin rzymski mielony [2 łyżeczki],
- papryka słodka wędzona, mielona [2 łyżeczki],
- przyprawa do kurczaka Fusion Spices [1 łyżka],
- sok z ½ limonki,
- polędwiczki z kurczaka [16 szt.],
- sos barbecue Fanex [3 łyżki],
- sos paprykowy Carolina Fanex [1 łyżeczka].
Sposób przygotowania
Paluszki z kurczaka w nachosach – przepis krok po kroku:
- Polędwiczki umyj i osusz papierowym ręcznikiem. Nachosy przełóż do miski i rozgnieć ręką, następnie dodaj przyprawę do kurczaka, kmin rzymski oraz paprykę wędzoną. Jajka roztrzep w osobnej miseczce.
- Osuszone kawałki kurczaka zanurzaj w jajku a następnie panieruj dokładnie w pokruszonych nachos’ach dociskając je do mięsa. Tak przygotowane paluszki rozłóż na blasze wyłożonej pergaminem i wstaw do nagrzanego do 180°C piekarnika na 8-10 minut.
- Przygotuj sos: w miseczce połącz majonez, sos Barbecue oraz sos Carolina. Dodaj sok z limonki oraz drobno pokrojoną kolendrę i wymieszaj. Upieczone paluszki wyjmij z piekarnika i natychmiast podawaj z przygotowanym sosem.
Zobacz również: przepis na chrupiące nuggetsy w sosie sweet chili.