Wróć do Przepisów

Paluszki z kurczaka w nachosach z ostrym majonezem BBQ

Czas przygotowania

25

Ilość porcji

4

Ostrość

Poziom trudności

Udostępnij

Składniki

Sposób przygotowania

Paluszki z kurczaka w nachosach – przepis krok po kroku:

 

  1. Polędwiczki umyj i osusz papierowym ręcznikiem. Nachosy przełóż do miski i rozgnieć ręką, następnie dodaj przyprawę do kurczaka, kmin rzymski oraz paprykę wędzoną. Jajka roztrzep w osobnej miseczce.
  2. Osuszone kawałki kurczaka zanurzaj w jajku a następnie panieruj dokładnie w pokruszonych nachos’ach dociskając je do mięsa. Tak przygotowane paluszki rozłóż na blasze wyłożonej pergaminem i wstaw do nagrzanego do 180°C piekarnika na 8-10 minut.
  3. Przygotuj sos: w miseczce połącz majonez, sos Barbecue oraz sos Carolina. Dodaj sok z limonki oraz drobno pokrojoną kolendrę i wymieszaj. Upieczone paluszki wyjmij z piekarnika i natychmiast podawaj z przygotowanym sosem.


 
Zobacz również: przepis na chrupiące nuggetsy w sosie sweet chili.

TIP


Kanapka z grillowaną karkówką i sosem musztardowym

Aromatyczna pierś z kaczki sous vide z sosem sweet chilli

Sprawdź inne przepisy

0