Wróć do Przepisów

Kanapka z grillowanym kurczakiem i sosem bekonowym

Czas przygotowania

20

Ilość porcji

1

Ostrość

Poziom trudności

Udostępnij

Składniki

  • bułka pełnoziarnista [1 szt.],
  • sos o smaku bekonu Fanex [3 łyżki],
  • pierś z kurczaka [1 mała szt.],
  • przyprawa do kurczaka Fusion Spices [1 łyżeczka],
  • oliwa [1 łyżka],
  • boczek wędzony [3 plastry],
  • sałata rzymska mini [2-3 liście],
  • cebula czerwona [¼ szt.],
  • papryczki jalapeno Tres Amigos [1 łyżka],
  • świeża kolendra [3-4 gałązki].

Sposób przygotowania

Kanapka z grillowanym kurczakiem i sosem o smaku bekonu – przepis krok po kroku:

 

  1. Pierś z kurczaka osusz papierowym ręcznikiem, następnie zamarynuj w oliwie z przyprawą do kurczaka. Pierś usmaż na rozgrzanej patelni lub na grillu – po usmażeniu przekrój wzdłuż na dwa plastry. Boczek usmaż na chrupiąco. Bułkę rozkrój na połówki i również opiecz.
  2. Sałatę oraz cebulę pokrój w paski i wymieszaj z papryczkami jalapeno i listkami kolendry.
  3. Chrupiące połówki bułki posmaruj sosem o smaku bekonu, na dolną połówkę nałóż przygotowaną sałatę, następnie usmażone mięso oraz plastry chrupiącego boczku.
  4. Kanapkę przykryj pozostałą połówką pieczywa, dociśnij lekko dłonią i podawaj.


 
To z pewnością Cię zainteresuje: French Chicken Cheese Tacos.

TIP

Zamiast piersi z kurczaka możesz użyć innego rodzaju mięsa, np. grillowanego plastra mięsa z karkówki.


Makaron ryżowy z kurczakiem i ostrym sosem

Wegańska kanapka a la hot dog z jalapeno i musztardą sarepską

Sprawdź inne przepisy

0