Wróć do Przepisów

Wegański

Kanapka wegańska grillowana

Czas przygotowania

15

Ilość porcji

2

Ostrość

Poziom trudności

Udostępnij

Składniki

Sposób przygotowania

  1. Kromki pieczywa opiecz z obu stron na grillu lub na grillowej patelni. Następnie zgrilluj plastry cukinii i cebuli, skrop oliwą i dopraw do smaku.
  2. W miseczce połącz majonez Vege Fanex oraz paprykowy sos Sriracha i dokładnie wymieszaj. Przygotowanym sosem posmaruj wszystkie trzy kromki pieczywa z jednej strony.
  3. Na dwóch kromkach rozłóż rukolę oraz grillowane warzywa i pokrojone pomidory. Złóż kanapkę kładąc obie kromki z dodatkami jedna na drugą i przykryj ostatnią „pustą” kromką.
  4. Kanapkę dociśnij lekko dłonią, zepnij grubymi koktajlowymi patykami a następnie przekrój na dwie jednakowe części. Pełna smaku, lekko pikantna kanapka gotowa!


 
Zobacz również: kanapka wege z grillowanymi warzywami.

TIP

Jeśli nie lubisz ostrych smaków, zamiast sosu Sriracha możesz dodać do majonezu taką samą ilość ketchupu Premium nr VII!


Kaczka pieczona z jabłkami i żurawiną

Grillowane Big Wrapy z New Yorkerami

Sprawdź inne przepisy

0