Przepisy
Składniki
Ciemne bułki 2 szt.
Sos majonezowy Vega Majo 4 łyżki
Pesto z suszonych pomidorów 1 łyżeczka
Pestki dyni 2 łyżki
Sos Habanero kilka kropel
Rukola 2 garstki
Kiełki słonecznika 2 porcje
Liście świeżej bazylii kilka szt.
Pomidor 1 szt.
Cukinia ½ szt.
Cebula czerwona 1 szt.
Oliwa z oliwek 2 łyżki
Sól, pieprz do smaku
Sposób przygotowania
- Cukinię oraz cebulę pokrój w plastry, skrop oliwą i usmaż na grillu. Dopraw do smaku. Pomidora również pokrój w plastry. Bułki przekrój na połówki i opiecz z obu stron na grillu.
- Pestki dyni upraż na rozgrzanej suchej patelni i wystudź. Majonez Vega wymieszaj z pomidorowym pesto oraz sosem Habanero. Dodaj wystudzone pestki dyni i dopraw do smaku odrobiną soli.
- Opieczone bułki posmaruj przygotowanym majonezem. Na dolne połówki nałóż rukolę a następnie na przemian plastry warzyw oraz kiełki słonecznika i liście bazylii.
- Kanapki przykryj pozostałymi połówkami pieczywa i podawaj.
TIP
Taka kanapka idealnie sprawdzi się na rodzinnym pikniku, ale również jako drugie śniadanie do pracy – zawiń ją w pergamin i gotowe !