Przepisy
Składniki
- tortilla pszenna o śr. 30 cm [2 szt.],
- podudzia z kurczaka bez kości [6 szt.],
- przyprawa do kurczaka Fusion Spices [1 łyżka],
- kmin rzymski mielony [1 łyżeczka],
- sos paprykowy Carolina Fanex [3 łyżki],
- majonez dekoracyjny Fanex [2 łyżki],
- sos czosnkowy z jogurtem Fanex [4 łyżki],
- sałaty mieszane [2 garstki],
- kolendra świeża [½ pęczka],
- cebula czerwona [1 szt.],
- papryczki Jalapeno [2 łyżki],
- pomidor [1 szt.],
- sałatka szwedzka [2 łyżki],
- ser feta [30 g].
Sposób przygotowania
Wrapy pieczonym kurczakiem – przepis krok po kroku:
- Mięso z kurczaka osusz papierowym ręcznikiem. Przyprawę do kurczaka wymieszaj z kminem rzymskim i posyp mięso, wstaw do nagrzanego do 180°C piekarnika i piecz przez 15-17 minut. Po upieczeniu mięso wystudź i pokrój w cienkie plastry.
- Sos paprykowy Carolina wymieszaj z majonezem.
- W misce połącz porwaną sałatę, listki kolendry, pokruszony ser, papryczki Jalapeno, plastry cebuli, ogórka oraz pomidora pokrojonego w kostkę – dodaj sos czosnkowy z jogurtem i wymieszaj.
- Placki tortilla posmaruj przygotowanym sosem majonezowo-paprykowym, następnie nałóż sałatę z dodatkami oraz pokrojone mięso z kurczaka.
- Całość zwiń ściśle zaczynając od boków, aby farsz nie wydostał się na zewnątrz. Wrapy opiecz na grillowej patelni z obu stron i podawaj.
Odkryj także: przepis na grillowane Big Wrapy z New Yorker’ami.
TIP
Takie wrapy możesz przygotować również w nieco innej odsłonie – zamarynowane i usmażone krewetki będą doskonałym dodatkiem do takiego dania!