Grillowane szaszłyki z polędwiczki z warzywami i ziemniakami

Grillowane szaszłyki z polędwiczki z warzywami i ziemniakami - Fanex

Liczba porcji: 4.
Czas przygotowania: 45 min.

Grillowane szaszłyki – składniki:

Grillowane szaszłyki z polędwiczki z warzywami i ziemniakami – sposób przygotowania:

  1. Ziemniaczki skrop oliwą i posyp przyprawą do kurczaka Fusion Spices. Wstaw do nagrzanego do 180°C piekarnika na 15 minut. Po tym czasie ziemniaki wyjmij z piekarnika i owiń w plastry boczku.
  2. Mięso oczyść z błon a następnie pokrój w dużą kostkę. Papryki również pokrój w dużą kostkę, a szalotkę na ćwiartki.
  3. Przygotuj marynatę do mięsa: w miseczce wymieszaj przyprawę do mięs, musztardę, olej oraz posiekany czosnek. Kawałki mięsa zamarynuj i odstaw na 2-3 godziny.
  4. Po tym czasie nabijaj naprzemian wszystkie składniki na patyki: mięso, warzywa oraz ziemniaki w boczku. Szaszłyki smaż na rozgrzanym grillu ok. 20-25 minut obracając co chwilę i uważając, aby się nie przypaliły. Gotowe podawaj z francuską musztardą.

TIP! Zamiast polędwiczki wieprzowej możesz użyć innego mięsa, np. uda z kurczaka bez kości – jest to bardzo smaczne i soczyste mięso.

Zobacz także: przepis na grillowanego łososia w marynacie mango z kokosem.


Fanex