Przepisy
Składniki
Filet z łososia (gruby) ok. 600-700 g
Marynata o smaku mango i kokosa Fusion Spices 1 łyżka
Skórka otarta z 1 limonki
Oliwa z oliwek 4 łyżki
Sposób przygotowania
- Łososia umyj i osusz papierowym ręcznikiem, następnie pokrój na cztery jednakowej wielkości medaliony.
- W miseczce wymieszaj oliwę, Przyprawę o smaku mango i kokosa oraz otartą skórkę z limonki.
- Kawałki łososia posmaruj dokładnie przygotowaną marynatą i odstaw na 15 minut. Po tym czasie rybę kładź na dobrze rozgrzanym grillu i smaż przez 8-12 minut – w zależności od grubości mięsa ryby.
Pamiętaj, że ryba ma bardzo delikatne mięso i może przywierać do rusztu naszego grilla – aby tego uniknąć możesz smażyć ją na specjalnych tackach do grilla lub na wyższej półce grilla na pergaminie.
TIP
Gotowe medaliony z łososia skrop sokiem z limonki i podawaj z sałatką z grillowanych warzyw oraz ziołowa bagietką ! Doskonałym dodatkiem będzie również majonezowy dip mango-kokos (przepis w inspiracjach).