Wróć do Przepisów

Grillowana pierś z kurczaka z nutą whisky

Czas przygotowania

20

Ilość porcji

4

Ostrość

Poziom trudności

Udostępnij

Składniki

Sposób przygotowania

Grillowana pierś z kurczaka z nutą whisky – przepis krok po kroku:

 

  1. Piersi umyj i osusz papierowym ręcznikiem. Polędwiczki odkrój i odłóż, np. na panierowane paluszki z kurczaka (przepis chicken fingers z sosem musztardowo-miodowym).
  2. W miseczce połącz przyprawę Fusion Spices z oliwą i dokładnie wymieszaj.
  3. Powstałą marynatą posmaruj piersi, a następnie smaż je na rozgrzanym grillu po 5-7 minut z każdej strony.
  4. Taką pierś możesz przygotować również na domowej grillowej patelni lub w piekarniku. Gotowe podawaj jako danie główne, czy też dodatek do sałatki.

Zobacz także: przepis na pieczoną polędwiczkę wieprzową.

TIP

Po wystudzeniu pokrój pierś w cienkie plasterki i wykorzystaj jako wędlinę, np. jako dodatek do kanapki klubowej – kultowej kanapki Club Sandwich.


Chicken burger z sałatką z cykorii i ogórka

Burgery wołowe z sosem andaluzyjskim

Sprawdź inne przepisy

0