Przepisy
Składniki
- pierś z kurczaka [4 szt.],
- przyprawa do grilla o smaku whisky Fusion Spices [2 łyżki],
- oliwa z oliwek [4 łyżki].
Sposób przygotowania
Grillowana pierś z kurczaka z nutą whisky – przepis krok po kroku:
- Piersi umyj i osusz papierowym ręcznikiem. Polędwiczki odkrój i odłóż, np. na panierowane paluszki z kurczaka (przepis chicken fingers z sosem musztardowo-miodowym).
- W miseczce połącz przyprawę Fusion Spices z oliwą i dokładnie wymieszaj.
- Powstałą marynatą posmaruj piersi, a następnie smaż je na rozgrzanym grillu po 5-7 minut z każdej strony.
- Taką pierś możesz przygotować również na domowej grillowej patelni lub w piekarniku. Gotowe podawaj jako danie główne, czy też dodatek do sałatki.
Zobacz także: przepis na pieczoną polędwiczkę wieprzową.
TIP
Po wystudzeniu pokrój pierś w cienkie plasterki i wykorzystaj jako wędlinę, np. jako dodatek do kanapki klubowej – kultowej kanapki Club Sandwich.