Chrupiąca kanapka z New Yorker’ami i sosem amerykańskim

Ilość porcji 1-2

Czas przygotowania 15 min.

 

Składniki:

Półbagietka 1 szt.

Sos Amerykański 4 łyżki

New Yorker’y z kurczaka 3 szt.

Sałata karbowana 2 liście

Pomidor 5 plasterków

Cebula czerwona 2 plasterki

Boczek wędzony 2-3 plastry

Papryczka jalapeno w zalewie 5-6 krążków

 

Sposób przygotowania:

  1. New Yorker’y usmaż na złoty kolor i odsącz na papierowym ręczniku. Plastry boczku zgrilluj lub upiecz w piekarniku. Półbagietkę przekrój wzdłuż na pół i opiecz na grillu lub w piekarniku.
  2. Połówki bułki posmaruj sosem Amerykańskim Fanex. Następnie na dolną połówkę nałóż liście sałaty i kolejno: plastry pomidora, cebuli oraz jalapeno.
  3. Na warzywa połóż kawałki kurczaka i plastry upieczonego boczku. Całość przykryj pozostałą połówką pieczywa, kanapkę przyciśnij lekko dłonią i podawaj.

TIP! Taką kanapkę możesz oczywiście przygotować w wersji wegetariańskiej – zamiast kawałków kurczaka i boczku użyj grillowanych warzyw, np. bakłażana, czy też cukinii.


Fanex