Wróć do Przepisów

Złociste tosty z suszonymi pomidorami i świeżą bazylią

Czas przygotowania

15

Ilość porcji

2

Ostrość

Poziom trudności

Udostępnij

Składniki

  • pieczywo tostowe [6 kromek],
  • sos tysiąca wysp Fanex [4 łyżeczki],
  • ketchup premium VII do podania,
  • pomidory suszone krojone Tres Amigos [4 łyżeczki],
  • mozzarella tarta [4 łyżki],
  • jajko [1 szt.],
  • liście świeżej bazylii [kilka szt.],
  • oregano Fusion Spices [½ łyżeczki],
  • sól do smaku,
  • oliwa [3 łyżki].

Sposób przygotowania

  1. Kromki pieczywa opiecz na rozgrzanej suchej patelni. Następnie każdą z nich posmaruj sosem 1000 wysp Fanex.
  2. Na cztery kromki nałóż starty ser, porcję pokrojonych pomidorów oraz liście bazylii.
  3. Złóż dwie jednakowe kanapki kończąc „pustą” kromką pieczywa i przyciśnij lekko dłonią.
  4. Rozgrzej lekko patelnię z olejem, jajko roztrzep w miseczce z oregano i odrobiną soli. Kanapki zanurz z każdej strony w przygotowanym jajku i kładź ostrożnie na patelni. Smaż z każdej strony na złoty kolor, po 2-3 minuty – ser powinien się rozpuścić. Gotowe tosty podawaj z ketchupem premium VII!

Odkryj również: szybkie tosty z jajkiem sadzonym i serem.

 

TIP

Jeśli lubisz ostre smaki, dodaj do środka kanapek nieco posiekanej papryczki chili! A może marynowana papryczka Jalapeno?


Rumiana tortilla z wołowiną

Meksykańskie Tacos z wołowiną

Sprawdź inne przepisy

0