Złociste tosty z suszonymi pomidorami i świeżą bazylią


Ilość porcji 2

Czas przygotowania 15 min.

 

Składniki:

Pieczywo tostowe 6 kromek

Sos Tysiąc Wysp Fanex 4 łyżeczki

Ketchup Premium VII do podania

Pomidory suszone krojone Tres Amigos 4 łyżeczki

Mozzarella tarta 4 łyżki

Jajko 1 szt.

Liście świeżej bazylii kilka szt.

Oregano Fusion Spices ½ łyżeczki

Sól do smaku

Oliwa 3 łyżki

 

Sposób przygotowania:

  1. Kromki pieczywa opiecz na rozgrzanej suchej patelni. Następnie każdą z nich posmaruj Sosem Tysiąc Wysp Fanex.
  2. Na cztery kromki nałóż starty ser, porcję pokrojonych pomidorów oraz liście bazylii.
  3. Złóż dwie jednakowe kanapki kończąc „pustą” kromką pieczywa i przyciśnij lekko dłonią.
  4. Rozgrzej lekko patelnię z olejem, jajko roztrzep w miseczce z oregano i odrobiną soli. Kanapki zanurz z każdej strony w przygotowanym jajku i kładź ostrożnie na patelni. Smaż z każdej strony na złoty kolor, po 2-3 minuty – ser powinien się rozpuścić. Gotowe tosty podawaj z Ketchupem Premium VII !

 

TIP! Jeśli lubisz ostre smaki, dodaj do środka kanapek nieco posiekanej papryczki chilli ! A może marynowana papryczka Jalapeno…?


Fanex