Wróć do Przepisów

Meksykańskie Tacos z wołowiną

Czas przygotowania

30

Ilość porcji

10

Ostrość

Poziom trudności

Udostępnij

Składniki

Taco Dinner Kit Mike Mitchell’s 1 op.

Wołowina mielona 500 g

Olej 2 łyżki

Woda 100 ml

Sałata lodowa 1 mała szt., pokrojona w cienkie paski

3-4 pomidory pokrojone w kostkę

Ser cheddar lub inny, starty 100 g

Sposób przygotowania

  1. Mięso usmaż na brązowy kolor na rozgrzanej patelni z tłuszczem. Dodaj przyprawę z saszetki oraz wodę – całość wymieszaj i gotuj do momentu odparowania wody, ok. 8-10 minut, co chwilę mieszając.
  2. Taco shells’y włóż na 5 minut do piekarnika rozgrzanego do 175 st. C lub na 1 minutę do kuchenki mikrofalowej (600W).
  3. Przygotowane mięso nałóż do zapieczonych Tacos, następnie dodaj sałatę oraz pomidory. Wierzch posyp startym serem. Gotowe Tacos podawaj z meksykańską salsą z saszetki.

TIP

Zamiast wołowiny możesz użyć innego mięsa, np. z kurczaka. Aby urozmaicić danie, gotowe Tacos posyp listkami świeżej kolendry. A jeśli lubisz ostre smaki, papryczka Jalapeno będzie niezastąpionym dodatkiem.


Złociste tosty z suszonymi pomidorami i świeżą bazylią

Kanapki z pieczoną polędwiczką i ogórkiem konserwowym

Sprawdź inne przepisy

0