Przepisy
Składniki
Taco Dinner Kit Mike Mitchell’s 1 op.
Wołowina mielona 500 g
Olej 2 łyżki
Woda 100 ml
Sałata lodowa 1 mała szt., pokrojona w cienkie paski
3-4 pomidory pokrojone w kostkę
Ser cheddar lub inny, starty 100 g
Sposób przygotowania
- Mięso usmaż na brązowy kolor na rozgrzanej patelni z tłuszczem. Dodaj przyprawę z saszetki oraz wodę – całość wymieszaj i gotuj do momentu odparowania wody, ok. 8-10 minut, co chwilę mieszając.
- Taco shells’y włóż na 5 minut do piekarnika rozgrzanego do 175 st. C lub na 1 minutę do kuchenki mikrofalowej (600W).
- Przygotowane mięso nałóż do zapieczonych Tacos, następnie dodaj sałatę oraz pomidory. Wierzch posyp startym serem. Gotowe Tacos podawaj z meksykańską salsą z saszetki.
TIP
Zamiast wołowiny możesz użyć innego mięsa, np. z kurczaka. Aby urozmaicić danie, gotowe Tacos posyp listkami świeżej kolendry. A jeśli lubisz ostre smaki, papryczka Jalapeno będzie niezastąpionym dodatkiem.