Przepisy
Składniki
- pieczywo tostowe [6 kromek],
- sos tysiąca wysp Fanex [4 łyżeczki],
- ketchup premium VII do podania,
- pomidory suszone krojone Tres Amigos [4 łyżeczki],
- mozzarella tarta [4 łyżki],
- jajko [1 szt.],
- liście świeżej bazylii [kilka szt.],
- oregano Fusion Spices [½ łyżeczki],
- sól do smaku,
- oliwa [3 łyżki].
Sposób przygotowania
- Kromki pieczywa opiecz na rozgrzanej suchej patelni. Następnie każdą z nich posmaruj sosem 1000 wysp Fanex.
- Na cztery kromki nałóż starty ser, porcję pokrojonych pomidorów oraz liście bazylii.
- Złóż dwie jednakowe kanapki kończąc „pustą” kromką pieczywa i przyciśnij lekko dłonią.
- Rozgrzej lekko patelnię z olejem, jajko roztrzep w miseczce z oregano i odrobiną soli. Kanapki zanurz z każdej strony w przygotowanym jajku i kładź ostrożnie na patelni. Smaż z każdej strony na złoty kolor, po 2-3 minuty – ser powinien się rozpuścić. Gotowe tosty podawaj z ketchupem premium VII!
Odkryj również: szybkie tosty z jajkiem sadzonym i serem.
TIP
Jeśli lubisz ostre smaki, dodaj do środka kanapek nieco posiekanej papryczki chili! A może marynowana papryczka Jalapeno?