Przepisy
Składniki
Nachos’y Tres Amigos o smaku chilli ½ opakow.
Sos paprykowy Carolina Fanex 1 łyżeczka
Majonez Dekoracyjny Fanex 6 łyżek
Ketchup Premium VII Fanex 3 łyżki
Mozzarella tarta 200 g
Cebulka prażona Tres Amigos 5 łyżek
Papryka jalapeno Tres Amigos 3 łyżki + 1 łyżka
Pomidorki koktajlowe 200 g
Sposób przygotowania
- Nochos’y wyłóż do naczynia żaroodpornego, następnie posyp je prażoną cebulką, rozłóż na nich plastry papryki jalapeno oraz pokrojone w plasterki pomidorki cherry. Całość posyp startym serem mozzarella i wstaw do nagrzanego do 200 st. C piekarnika na ok. 5 minut.
- W międzyczasie przygotuj dip: w miseczce połącz majonez dekoracyjny, ketchup Premium VII oraz sos Carolina, dodaj łyżkę pokrojonych drobno papryczek jalapeno, odrobinę soli i wymieszaj.
- Zapieczone nachos’y wyjmij z piekarnika i od razu podawaj z przygotowanym majonezowym dipem Carolina !
TIP
Takie nachos’y możesz przygotować również z dodatkiem mięsa – np. upieczoną lub grillowaną pierś z kurczaka pokrój w cienkie plasterki i wymieszaj z nachos’ami, następnie postępuj jak w przepisie.