Przepisy
Składniki
Tortilla pełnoziarnista z siemieniem lnianym Fanex 2 szt.
Sos serowy chili Fanex 6 łyżek
Rukola 2 garstki
Pomidory suszone 6 szt.
Papryka czerwona ½ szt.
Szynka, np. konserwowa 6 plastrów
Ser żółty 6 plastrów
Sposób przygotowania
- Pomidory odsącz z oliwy i pokrój w cienkie paski, paprykę również pokrój w paski.
- Placki posmaruj równomiernie sosem serowym chili, nałóż rukolę oraz pokrojone pomidory i paprykę.
- Następnie rozłóż plastry szynki oraz sera. Tortille zwiń ściśle zaczynając od boków tak, aby farsz nie wydostał się na zewnątrz.
- Zawinięte roladki opiecz na rumiany kolor na rozgrzanej, suchej patelni. Wrapy zdejmij z patelni i pokrój na trzycentymetrowe kawałki. Podawaj na ciepło lub na zimno – z sosem serowym chili !
TIP
Takie wrapy możesz przygotować również na domowym grillu w swoim ogrodzie !