Wróć do Przepisów

Wrapy z kurczakiem po włosku

Czas przygotowania

20

Ilość porcji

4

Ostrość

Poziom trudności

Udostępnij

Składniki

Tortilla pszenna Tres Amigos 30cm 4 szt.
Sos Bazyliowy Fanex 12 łyżek
Sos Czosnkowy Fanex 8 łyżek
Stripsy z kurczaka 8 szt.
Sałata rzymska 4 duże liście
Pomidory 2 szt.
Mozzarella w serwatce 2 szt.
Świeża bazylia kilka listków

Sposób przygotowania

1. Stripsy usmaż w głębokim oleju na chrupko. Pomidory oraz mozzarellę pokrój w cienkie plastry.
2. Tortille rozłóż na blacie i posmaruj równomiernie sosem czosnkowym Fanex, następnie rozłóż na każdej z nich sałatę, plastry pomidora i plastry mozzarelli.
3. Teraz połóż chrupiące stripsy i polej sosem bazyliowym Fanex.
4. Tortille zwiń ściśle zaczynając od boków tak, aby jej składniki nie wydostały się na zewnątrz. Tak przygotowane wrapy włóż do kontakt grilla i opiekaj ok. 3-4 minut. Jeśli nie masz kontakt grilla, wrapy możesz opiec na zwykłej patelni lub w piekarniku.

TIP

Jeśli lubisz ostre smaki, możesz dodać do składników odrobinę posiekanej papryczki chilli. Natomiast dla „odważnych” smakoszy polecamy Sos paprykowy Carolina.


Chrupiące kanapki z wołowiną i sosem amerykańskim

Kotleciki z kaszy mazurskiej z grzybami

Sprawdź inne przepisy

0