Wróć do Przepisów

Wrapy z grillowanym antrykotem i sosem koktajlowym

Czas przygotowania

25 min

Ilość porcji

4

Ostrość

Poziom trudności

Udostępnij

Składniki

Tortilla pszenna 30 cm Tres Amigos 4 szt.

Stek z antrykotu 2 szt.

Sos majonezowy Vega Majo Fanex 6 łyżek

Sos paprykowy Carolina Fanex 1 łyżka

Awokado 1 szt.

Rukola 4 garstki

Papryka czerwona 1 szt.

Cebula czerwona1 szt.

Kolendra świeża ½ p.

Ulubione kiełki 2 garstki

Ser Violife o smaku cheddar tarty 8 łyżek

Sól, pieprz do smaku

Oliwa 2 łyżki

Sposób przygotowania

  1. Paprykę pokrój w paski, cebulę w piórka, awokado obierz i pokrój w plastry. Sos Vega Majo połącz z sosem Carolina oraz pokrojona drobno kolendra i wymieszaj.
  2. Wołowe steki skrop oliwą, następnie oprósz solą i pieprzem. Zamarynowane steki usmaż z obu stron na rozgrzanym grillu; po tym czasie steki pozostaw na kilka minut aby „odpoczęły” i pokrój w paski.
  3. Placki tortilli rozłóż na blacie i posmaruj równomiernie przygotowanym sosem. Następnie nałóż straty ser Violife o smaku cheddar, rukolę, kiełki, pokrojone warzywa oraz kawałki mięsa.
  4. Tortille zwiń ściśle zaczynając od boków tak, aby farsz nie wydostawał się na zewnątrz. Tak przygotowane „rolki” opiecz na rozgrzanej patelni lub na grillu. Gotowe podawaj z ulubionym sosem i guacamole.

TIP

Zamiast antrykotu możesz użyć innego rodzaju mięsa; grillowany kurczak również będzie idealnym dodatkiem do takich wrapów.


Węgierski gulasz wołowy

Chrupiące tortilla-dogi z ostrym sosem meksykańskim

Sprawdź inne przepisy

0