Przepisy
Składniki
Tortilla pszenna 30 cm Tres Amigos 4 szt.
Stek z antrykotu 2 szt.
Sos majonezowy Vega Majo Fanex 6 łyżek
Sos paprykowy Carolina Fanex 1 łyżka
Awokado 1 szt.
Rukola 4 garstki
Papryka czerwona 1 szt.
Cebula czerwona1 szt.
Kolendra świeża ½ p.
Ulubione kiełki 2 garstki
Ser Violife o smaku cheddar tarty 8 łyżek
Sól, pieprz do smaku
Oliwa 2 łyżki
Sposób przygotowania
- Paprykę pokrój w paski, cebulę w piórka, awokado obierz i pokrój w plastry. Sos Vega Majo połącz z sosem Carolina oraz pokrojona drobno kolendra i wymieszaj.
- Wołowe steki skrop oliwą, następnie oprósz solą i pieprzem. Zamarynowane steki usmaż z obu stron na rozgrzanym grillu; po tym czasie steki pozostaw na kilka minut aby „odpoczęły” i pokrój w paski.
- Placki tortilli rozłóż na blacie i posmaruj równomiernie przygotowanym sosem. Następnie nałóż straty ser Violife o smaku cheddar, rukolę, kiełki, pokrojone warzywa oraz kawałki mięsa.
- Tortille zwiń ściśle zaczynając od boków tak, aby farsz nie wydostawał się na zewnątrz. Tak przygotowane „rolki” opiecz na rozgrzanej patelni lub na grillu. Gotowe podawaj z ulubionym sosem i guacamole.
TIP
Zamiast antrykotu możesz użyć innego rodzaju mięsa; grillowany kurczak również będzie idealnym dodatkiem do takich wrapów.