Przepisy
Składniki
Tortilla pszenna lub pomidorowa Tres Amigos 25 cm 4 szt.
Parówki 4 szt.
Cheddar 8 łyżek
Cebulka prażona Tres Amigos 8 łyżek
Sos meksykański Fanex 6 łyżek
Sos paprykowy Sriracha Fanex 2 łyżki
Sposób przygotowania
- W miseczce połącz sos meksykański oraz paprykowy sos sriracha i wymieszaj. Parówki podgrzej chwilę na rozgrzanej patelni lub na grillu.
- Ser zetrzyj na tarce o grubych oczkach a następnie wymieszaj z prażoną cebulką.
- Tortille rozłóż na blacie, posyp równomiernie serem. Podgrzane parówki połóż na każdym placku i zawiń ściśle w rulony.
- Tak przygotowane tortille połóż na rozgrzanym grillu lub umieść w domowym opiekaczu i zapiekaj do momentu zrumienienia, ok. 3-4 minut. Gotowe tortilla-dogi podawaj z przygotowanym sosem.
TIP
Aby urozmaicić takie tortilla-dogi, możesz dodać do środka krążki marynowanej papryczki jalapeno.