Wróć do Przepisów

Chrupiące tortilla-dogi z ostrym sosem meksykańskim

Czas przygotowania

10 min

Ilość porcji

4

Ostrość

Poziom trudności

Udostępnij

Składniki

Tortilla pszenna lub pomidorowa Tres Amigos 25 cm 4 szt.

Parówki 4 szt.

Cheddar 8 łyżek

Cebulka prażona Tres Amigos 8 łyżek

Sos meksykański Fanex 6 łyżek

Sos paprykowy Sriracha Fanex 2 łyżki

Sposób przygotowania

  1. W miseczce połącz sos meksykański oraz paprykowy sos sriracha i wymieszaj. Parówki podgrzej chwilę na rozgrzanej patelni lub na grillu.
  2. Ser zetrzyj na tarce o grubych oczkach a następnie wymieszaj z prażoną cebulką.
  3. Tortille rozłóż na blacie, posyp równomiernie serem. Podgrzane parówki połóż na każdym placku i zawiń ściśle w rulony.
  4. Tak przygotowane tortille połóż na rozgrzanym grillu lub umieść w domowym opiekaczu i zapiekaj do momentu zrumienienia, ok. 3-4 minut. Gotowe tortilla-dogi podawaj z przygotowanym sosem.

TIP

Aby urozmaicić takie tortilla-dogi, możesz dodać do środka krążki marynowanej papryczki jalapeno.


Wrapy z grillowanym antrykotem i sosem koktajlowym

Podwójny burger wołowy z sosem amerykańskim

Sprawdź inne przepisy

0