Przepisy
Składniki
Tortilla pełnoziarnista Tres Amigos 1 szt.
Uda z kurczaka bez kości 2 szt.
Przyprawa do kurczaka Fusion Spices 1 łyżeczka
Sos paprykowy Carolina Fanex 1 łyżka
Sos czosnkowy z jogurtem Fanex 3 łyżki
Sos ostry do kebaba Fanex 2 łyżki
Sałata rzymska 2-3 liście
Rukola 1 porcja
Jogurt naturalny 2 łyżki
Natka pietruszki posiekana 1 łyżka
Oliwa 1 łyżka
Sposób przygotowania
- Przygotuj marynatę: w miseczce połącz Sos Carolina, jogurt naturalny, posiekana natkę pietruszki, oliwę i przyprawę do kurczaka. Osuszone mięso zanurz w marynacie i odstaw na 15 minut. Po tym czasie mięso upiecz w nagrzanym do 190 st. C piekarniku (15 min.) lub usmaż na grillu. Po upieczeniu mięso pokrój w plastry.
- Tortille rozłóż na blacie tak, aby zachodziły na siebie ok. 5 cm. Następnie nałóż pokrojoną sałatę oraz rukolę, polej sosem czosnkowym.
- Na sałatę nałóż pokrojone mięso i polej całość sosem do kebaba.
- Tortillę zwiń dość ściśle i opiecz na grillu. Po opieczeniu wrapa przekrój na dwie części i podawaj.