Przepisy
Składniki
Burger wołowy 1 szt.
Ulubiona bułka do burgera (np. pełnoziarnista) 1 szt.
Sos andaluzyjski Fanex 4 łyżki
Sos czosnkowy z jogurtem Fanex 3 łyżki
Czerwona kapusta 1 mały kawałek
Kapusta pekińska 1 mały kawałek
Marchewka mały kawałek
Papryczka jalapeno w zalewie Tres Amigos 5 krążków
Kolendra świeża ½ p.
Sól, pieprz do smaku
Sposób przygotowania
- Obie kapusty pokrój w cienkie paski, marchewkę pokrój w zapałki. Warzywa przełóż do miski, dodaj sos czosnkowy Fanex i wymieszaj. Dopraw do smaku.
- Bułkę przekrój na pół i opiecz na grillu a następnie posmaruj obie połówki sosem andaluzyjskim. Burgera usmaż na rozgrzanym grillu, po usmażeniu dopraw do smaku.
- Na dolną połówkę bułki nałóż krążki jalapeno oraz usmażone mięso. Na mięso nałóż przygotowaną sałatkę. Kanapkę przykryj pozostałą połówką pieczywa, dociśnij lekko dłonią i od razu podawaj.