Wróć do Przepisów

Burger z jalapeno i sałatką coleslaw

Czas przygotowania

25

Ilość porcji

1

Ostrość

Poziom trudności

Udostępnij

Składniki

Burger wołowy 1 szt.

Ulubiona bułka do burgera (np. pełnoziarnista) 1 szt.

Sos andaluzyjski Fanex 4 łyżki

Sos czosnkowy z jogurtem Fanex 3 łyżki

Czerwona kapusta 1 mały kawałek

Kapusta pekińska 1 mały kawałek

Marchewka mały kawałek

Papryczka jalapeno w zalewie Tres Amigos 5 krążków

Kolendra świeża ½ p.

Sól, pieprz do smaku

Sposób przygotowania

  1. Obie kapusty pokrój w cienkie paski, marchewkę pokrój w zapałki. Warzywa przełóż do miski, dodaj sos czosnkowy Fanex i wymieszaj. Dopraw do smaku.
  2. Bułkę przekrój na pół i opiecz na grillu a następnie posmaruj obie połówki sosem andaluzyjskim. Burgera usmaż na rozgrzanym grillu, po usmażeniu dopraw do smaku.
  3. Na dolną połówkę bułki nałóż krążki jalapeno oraz usmażone mięso. Na mięso nałóż przygotowaną sałatkę. Kanapkę przykryj pozostałą połówką pieczywa, dociśnij lekko dłonią i od razu podawaj.

TIP


Wrap z kurczakiem na ostro

Makaron ryżowy z kurczakiem i ostrym sosem

Sprawdź inne przepisy

0