Przepisy
Składniki
Pierś z kurczaka 1 mała szt.
Bułka mini paluch 1 szt.
Sos z papryczkami jalapeno Fanex 3 łyżki
Sos andaluzyjski Fanex 3-4 łyżki
Przyprawa do kurczaka Fusion Spices 1 łyżeczka
Natka pietruszki posiekana 1 łyżeczka
Oliwa 1 łyżka
Sałata rzymska 2 liście
Pomidor 3 plastry
Ogórek świeży 5 plasterków
Sposób przygotowania
- Przygotuj marynatę: w miseczce połącz sos z papryczkami jalapeno, przyprawę do kurczaka, natkę pietruszki oraz oliwę. Osuszone mięso posmaruj przygotowaną marynatą i odstaw na 15 minut. Po tym czasie mięso wstaw do nagrzanego do 190 st. C piekarnika na 10 minut.
- Bułkę przekrój wzdłuż na pół i posmaruj sosem andaluzyjskim. Na dolną połówkę pieczywa połóż liście sałaty, następnie upieczoną pierś kurczaka oraz plastry pomidora i ogórka.
- Kanapkę przykryj pozostałą połówką bułki, dociśnij lekko dłonią i podawaj.