Wróć do Przepisów

Long sandwich z grillowanym kurczakiem i sosem andaluzyjskim

Czas przygotowania

20

Ilość porcji

1

Ostrość

Poziom trudności

Udostępnij

Składniki

Pierś z kurczaka 1 mała szt.

Bułka mini paluch 1 szt.

Sos z papryczkami jalapeno Fanex 3 łyżki

Sos andaluzyjski Fanex 3-4 łyżki

Przyprawa do kurczaka Fusion Spices 1 łyżeczka

Natka pietruszki posiekana 1 łyżeczka

Oliwa 1 łyżka

Sałata rzymska 2 liście

Pomidor 3 plastry

Ogórek świeży 5 plasterków

Sposób przygotowania

  1. Przygotuj marynatę: w miseczce połącz sos z papryczkami jalapeno, przyprawę do kurczaka, natkę pietruszki oraz oliwę. Osuszone mięso posmaruj przygotowaną marynatą i odstaw na 15 minut. Po tym czasie mięso wstaw do nagrzanego do 190 st. C piekarnika na 10 minut.
  2. Bułkę przekrój wzdłuż na pół i posmaruj sosem andaluzyjskim. Na dolną połówkę pieczywa połóż liście sałaty, następnie upieczoną pierś kurczaka oraz plastry pomidora i ogórka.
  3. Kanapkę przykryj pozostałą połówką bułki, dociśnij lekko dłonią i podawaj.

TIP


Grillowana kanapka ze szparagami i ostrym sosem koktajlowym Carolina

Wrap z kurczakiem na ostro

Sprawdź inne przepisy

0