Wróć do Przepisów

Wrap burger z parmezanem i sosem czosnkowym

Czas przygotowania

35 min

Ilość porcji

4

Ostrość

Poziom trudności

Udostępnij

Składniki

Tortilla pszenna Tres Amigos 30cm 4 szt.

Burgery wołowe 4 szt.

Boczek wędzony w plastrach 8 szt.

Sos czosnkowy Fanex 8 łyżek

Parmezan tarty 8 łyżek

Mozzarella tarta 8 łyżek

Rukola 4 garstki

Cebulka prażona Tres Amigos 4 łyżki

Cebula czerwona 1 duża szt.

Sposób przygotowania

  1. Burgery połóż na rozgrzanym grillu i smaż po 4-5 minut z każdej strony, w zależności jak bardzo wysmażone mięso lubisz – na koniec oprósz solą i pieprzem. Plastry boczku również usmaż na grillu.
  2. Tortille rozłóż na blacie, środek każdej z nich posmaruj sosem czosnkowym Fanex na średnicę odpowiadającą wielkości burgera.
  3. Na sos nałóż równomiernie porcję parmezanu oraz prażonej cebulki. Następnie połóż plastry chrupiącego boczku oraz usmażone kotlety.
  4. Teraz na każdą porcję nałóż rukolę i polej ponownie sosem czosnkowym. Kolejna warstwa to plastry czerwonej cebuli oraz starta mozzarella.
  5. Całość zawiń ściśle wykonując dookoła 6-7 „zakładek”. Kanapki uformuj w dłoniach a następnie połóż na suchej rozgrzanej patelni (kanapki możesz przygotować również na domowym grillu lub w piekarniku) – opiekaj, począwszy od „zawijanej” strony, po 4-5 minut z każdej strony.

TIP

Aby urozmaicić takie burgery, możesz do środka dodać również inny rodzaj sera , np. pleśniowego typu blue. A w takim przypadku dodatek jeszcze konfitury z czerwonej cebuli będzie idealnym pomysłem!


Grillowana cukinia zawijana w boczek wędzony

Hot-dog z sosem czosnkowym i posypką z wędzonego boczku i cebulki

Sprawdź inne przepisy

0