Przepisy
Składniki
Cukinia 2 szt.
Przyprawa do kurczaka lub inna ulubiona 2 łyżki
Boczek wędzony w plastrach 16 plastrów
Oliwa z oliwek 4 łyżki
Czosnek 2 ząbki
Ketchup Grill łagodny do podania
Ser pleśniowy typu blue 30 g (opcjonalnie)
Sposób przygotowania
- W miseczce połącz oliwę, przyprawę do kurczaka oraz posiekany drobno czosnek i wymieszaj.
- Cukinie umyj i osusz papierowym ręcznikiem, następnie pokrój w 2-3 centymetrowej grubości krążki i posmaruj przygotowaną marynatą.
- Każdy kawałek cukinii zawiń w plaster boczku. Tak przygotowane cukinie smaż na rozgrzanym grillu po 3-4 minuty z każdej strony, do momentu zrumienienia boczku. Gotowe podawaj z ketchupem lub sosem czosnkowy Fanex.
TIP
Takie krążki możesz przygotować również w domowym piekarniku. Aby urozmaicić ich smak, na 2 minuty przed końcem smażenia połóż na ich wierzchu po kawałku pleśniowego sera typu blue i pozwól, aby ten rozpuścił się.