Przepisy
Składniki
Parówki 4 szt.
Bułka do hot doga 4 szt.
Sos czosnkowy Fanex 8 łyżek
Boczek wędzony w kawałku 100g
Cebulka prażona Tres Amigos 4 łyżki
Papryczka chilli ½ szt.
Świeża kolendra kilka listków
Sposób przygotowania
- Boczek pokrój w drobną kostkę i wysmaż na patelni na chrupko – po tym czasie odsącz z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku. Następnie wymieszaj z prażoną cebulką. Papryczkę pokrój w cienkie plasterki.
- Parówki oraz bułki opiecz na grillu lub w opiekaczu. Bułki natnij wzdłuż nie docinając do końca, gorące parówki włóż do ich środka.
- Hot dogi polej sosem czosnkowym Fanex, posyp chrupiącym boczkiem z cebulką, dodaj plasterki chilli oraz listki kolendry i podawaj.
TIP
Zamiast papryczki chilli możesz użyć marynowanej papryczki jalapeno a Twój hot-dog nabierze jeszcze ciekawszego, ostrego smaku.