Wróć do Przepisów

Wielkanocne roladki z jajkiem i prażonym słonecznikiem

Czas przygotowania

25

Ilość porcji

4

Ostrość

Poziom trudności

Udostępnij

Składniki

Tortilla pełnoziarnista Tres Amigos 2 szt.

Majonez Dekoracyjny Fanex 6 łyżek

Musztarda Francuska Fanex 2 łyżki

Jajka 5 szt.

Cebula czerwona 1 szt.

Kukurydza z puszki 150 g

Rukola ½ op.

Pestki słonecznika 3 łyżki

Sól, pieprz do smaku

Sposób przygotowania

  1. Jajka ugotuj na twardo (następnie obierz i pokrój w grubą kostkę), pestki słonecznika upraż na suchej rozgrzanej patelni na złoty kolor, cebulę pokrój w piórka a kukurydzę odsącz z zalewy.
  2. W misce połącz majonez, musztardę, jajka, rukolę, cebulę, kukurydzę oraz pestki słonecznika i wymieszaj – dopraw do smaku solą i pieprzem.
  3. Tortille opiecz lekko na rozgrzanej patelni i rozłóż na blacie. Na placki nałóż po ich długości przygotowany farsz a następnie zwiń w roladki.
  4. Roladki zawiń następnie ściśle w folię spożywczą formując wałek i włóż na 30 min. do lodówki. Po tym czasie roladki odwiń z folii i pokrój ostrym nożem „piłką” w trzycentymetrowe kawałki – ułóż na półmisku i gotowe !

TIP

Aby urozmaicić takie roladki, możesz dodać do farszu gotowaną szynkę – pokrój ją w kostkę 0,5×0,5 cm. A może zamiast szynki tuńczyk ?… z pewnością roladki w takim wydaniu będą równie pyszne.


Makaron na ostro z tuńczykiem, oliwkami i sosem pomidorowym

Szybkie chili con carne

Sprawdź inne przepisy

0