Przepisy
Składniki
Tortilla pełnoziarnista Tres Amigos 2 szt.
Majonez Dekoracyjny Fanex 6 łyżek
Musztarda Francuska Fanex 2 łyżki
Jajka 5 szt.
Cebula czerwona 1 szt.
Kukurydza z puszki 150 g
Rukola ½ op.
Pestki słonecznika 3 łyżki
Sól, pieprz do smaku
Sposób przygotowania
- Jajka ugotuj na twardo (następnie obierz i pokrój w grubą kostkę), pestki słonecznika upraż na suchej rozgrzanej patelni na złoty kolor, cebulę pokrój w piórka a kukurydzę odsącz z zalewy.
- W misce połącz majonez, musztardę, jajka, rukolę, cebulę, kukurydzę oraz pestki słonecznika i wymieszaj – dopraw do smaku solą i pieprzem.
- Tortille opiecz lekko na rozgrzanej patelni i rozłóż na blacie. Na placki nałóż po ich długości przygotowany farsz a następnie zwiń w roladki.
- Roladki zawiń następnie ściśle w folię spożywczą formując wałek i włóż na 30 min. do lodówki. Po tym czasie roladki odwiń z folii i pokrój ostrym nożem „piłką” w trzycentymetrowe kawałki – ułóż na półmisku i gotowe !
TIP
Aby urozmaicić takie roladki, możesz dodać do farszu gotowaną szynkę – pokrój ją w kostkę 0,5×0,5 cm. A może zamiast szynki tuńczyk ?… z pewnością roladki w takim wydaniu będą równie pyszne.