Wróć do Przepisów

Szybka marynata do mięsa na grilla

Czas przygotowania

5

Ilość porcji

Ostrość

Poziom trudności

Udostępnij

Składniki

Musztarda sarepska Fanex 3 łyżki

Przyprawa do kurczaka Fusion Spices 2 łyżki

Papryka słodka mielona 1 łyżeczka

Natka pietruszki (lub świeży tymianek, majeranek) 1 pęczek

Olej lub oliwa z oliwek 3 łyżki

 

Sposób przygotowania

  1. W miseczce połącz musztardę sarepską, przyprawę do kurczaka, mieloną paprykę, posiekana natkę pietruszki oraz olej.
  2. Wszystko razem dokładnie wymieszaj tak, aby powstała jednolita marynata. W przygotowanej marynacie zanurz i posmaruj przygotowane mięso, np. steki z karkówki i odstaw do lodówki na kilka godzin.

TIP

Jeśli lubisz ostre smaki, dodaj do marynaty posiekana papryczkę chilli lub suszone płatki chilli. Świeży rozmaryn w tej marynacie również sprawdzi się wyśmienicie !


Szaszłyki z grilla z polędwicy wieprzowej

Sałatka Cezar z grillowanym kurczakiem

Sprawdź inne przepisy

0