Przepisy
Składniki
Musztarda sarepska Fanex 3 łyżki
Przyprawa do kurczaka Fusion Spices 2 łyżki
Papryka słodka mielona 1 łyżeczka
Natka pietruszki (lub świeży tymianek, majeranek) 1 pęczek
Olej lub oliwa z oliwek 3 łyżki
Sposób przygotowania
- W miseczce połącz musztardę sarepską, przyprawę do kurczaka, mieloną paprykę, posiekana natkę pietruszki oraz olej.
- Wszystko razem dokładnie wymieszaj tak, aby powstała jednolita marynata. W przygotowanej marynacie zanurz i posmaruj przygotowane mięso, np. steki z karkówki i odstaw do lodówki na kilka godzin.
TIP
Jeśli lubisz ostre smaki, dodaj do marynaty posiekana papryczkę chilli lub suszone płatki chilli. Świeży rozmaryn w tej marynacie również sprawdzi się wyśmienicie !