Przepisy
Składniki
Sałata rzymska 1 nieduża główka
Dressing Cesar Fanex 100 ml
Pierś z kurczaka (mała) 2 szt.
Przyprawa do kurczaka Fusion Spices 1 łyżeczka
Grzanki do podania
Ser Parmezan lub inny twardy dojrzewający 20 g
Oliwa z oliwek 3 łyżki
Sposób przygotowania
- Piersi z kurczaka umyj i osusz papierowym ręcznikiem. Oliwę wymieszaj z Przyprawą do kurczaka a następnie posmaruj marynata mięso. Usmaż na rozgrzanym grillu (ok. 5 minut z każdej strony, w zależności od grubości mięsa).
- Liście sałaty umyj i osusz, następnie porwij na mniejsze kawałki. Ser zetrzyj na cienkie płatki.
- W misce połącz Dressing Cesar, grzanki, starty ser (nieco sera odłóż do posypania sałaty) oraz liście sałaty. Wszystko razem delikatnie wymieszaj i przełóż na talerze lub półmisek.
- Gorące piersi pokrój w cienkie plastry lub kostkę i rozłóż na sałacie. Wierzch sałaty posyp pozostałym serem oraz grzankami i podawaj.
TIP
Aby urozmaicić taka sałatkę, możesz dodać również pokrojone suszone pomidory, czy też kapary. Zamiast kurczaka możesz natomiast użyć steka z tuńczyka lub łososia, wersja z krewetkami również smakuje wyśmienicie.